Як готувати Зрази?
Багато людей чомусь вважають, що м'ясні зрази є альтернативою котлетам. Насправді це не просто некоректне порівняння, це ще й може зачепити почуття знайомим кухарів, тому ніколи не кажіть нічого подібного у присутності людей, які вміють готувати. Однак при цьому зрази є однією з улюблених страв для величезної кількості гурманів і вони дійсно можуть розбавити насичене м'ясне меню. Давайте спробуємо розібратися з тим, як потрібно готувати ці ласощі.
Рецепт м'ясних зразок
До складу страви входять:
1. Картопля (близько 1 кг);
2. Яйце (2-3 шт.);
3. Борошно (4-5 столові ложки);
4. М'ясо (свинина, індичка, яловичина, близько 500 гр.);
5. Цибулини (1-2 шт);
6. Сіль та перець (за смаком);
7. Олія для приготування.
Першим етапом відваріть м'ясо до готовності (на маленькому вогні близько 1 години, залежно від обраного вами м'яса).
Відваріть картоплю (можна очищену, але краще в мундирі). Після приготування потрібно
очистити картоплю і поки вона тепла - пропустіть її через м'ясорубку. Додайте|добавляйте| в картопляну масу борошно, яйце і спеції (сіль, перець), після чого ретельно замісіть всі інгредієнти до однорідної маси.
Як тільки основа буде готова, очистіть і дрібно поріжте цибулю, після чого обсмажте її на попередньо прогрітій сковороді з маслом. Цибуля обсмажується до золотистого та напівпрозорого стану (близько 2-3 хвилин).
Повернемося до м'яса. Пропустіть його через сковороду, додайте|добавляйте| цибулю, яйце, сіль|соль|, перець і все ретельно перемішайте.
Як ліпити зрази?
Після всіх приготувань переходимо безпосередньо до формування зразок. Для початку беремо картопляну основу, ліпимо з неї довгастий шар (пиріжок) і в середину поміщаємо невелику м'ясну кульку, після чого "пиріжок" закриваємо. Найкраще робити це мокрими руками, щоб ні тісто, ні м'ясна начинка не прилипали до рук.
Після формування готові зрази обволікаються у борошні і вирушають на сковороду. Страва смажиться на середньому вогні в рясно политій олією сковороді. Обсмажуються зрази рівномірно з двох сторін до легкого рум'янцю (золотистого стану). До столу страва подається зі сметаною.
Якщо ж ви не бажаєте возитися з приготуванням страви, то рекомендуємо спробувати смачні зрази в нашому каталозі.