Вже йдете?

А у нас тут смачні знижки для тих, хто підпишеться на наш Телеграм канал. Залишайся в курсі!

Приєднатися
+

Як готувати Зрази?

Багато людей чомусь вважають, що м'ясні зрази є альтернативою котлетам. Насправді це не просто некоректне порівняння, це ще й може зачепити почуття знайомим кухарів, тому ніколи не кажіть нічого подібного у присутності людей, які вміють готувати. Однак при цьому зрази є однією з улюблених страв для величезної кількості гурманів і вони дійсно можуть розбавити насичене м'ясне меню. Давайте спробуємо розібратися з тим, як потрібно готувати ці ласощі.


Рецепт м'ясних зразок

До складу страви входять:


1. Картопля (близько 1 кг);

2. Яйце (2-3 шт.);

3. Борошно (4-5 столові ложки);

4. М'ясо (свинина, індичка, яловичина, близько 500 гр.);

5. Цибулини (1-2 шт);

6. Сіль та перець (за смаком);

7. Олія для приготування.


Першим етапом відваріть м'ясо до готовності (на маленькому вогні близько 1 години, залежно від обраного вами м'яса).


Відваріть картоплю (можна очищену, але краще в мундирі). Після приготування потрібно

очистити картоплю і поки вона тепла - пропустіть її через м'ясорубку. Додайте|добавляйте| в картопляну масу борошно, яйце і спеції (сіль, перець), після чого ретельно замісіть всі інгредієнти до однорідної маси.


Як тільки основа буде готова, очистіть і дрібно поріжте цибулю, після чого обсмажте її на попередньо прогрітій сковороді з маслом. Цибуля обсмажується до золотистого та напівпрозорого стану (близько 2-3 хвилин).


Повернемося до м'яса. Пропустіть його через сковороду, додайте|добавляйте| цибулю, яйце, сіль|соль|, перець і все ретельно перемішайте.


Як ліпити зрази?

Після всіх приготувань переходимо безпосередньо до формування зразок. Для початку беремо картопляну основу, ліпимо з неї довгастий шар (пиріжок) і в середину поміщаємо невелику м'ясну кульку, після чого "пиріжок" закриваємо. Найкраще робити це мокрими руками, щоб ні тісто, ні м'ясна начинка не прилипали до рук.


Після формування готові зрази обволікаються у борошні і вирушають на сковороду. Страва смажиться на середньому вогні в рясно политій олією сковороді. Обсмажуються зрази рівномірно з двох сторін до легкого рум'янцю (золотистого стану). До столу страва подається зі сметаною.


Якщо ж ви не бажаєте возитися з приготуванням страви, то рекомендуємо спробувати смачні зрази в нашому каталозі.